A e doni të kaloni kohë brenda një saune të nxehtë dhe me avull?

Ka shumë pak gjëra në jetë që janë më shumë entuziazmuese sesa relaksimi brenda një dhome të mbushur me avull. Disa njerëz mbyllin sytë ndërsa djersa u bie në trup. Almostshtë pothuajse parajsë për shumë tifozë të saunës në të gjithë botën.

Por a keni shkelur ndonjëherë brenda një sauna me fuçi? Këto krijime të mrekullueshme qëndrojnë jashtë shtëpisë tuaj dhe janë bërë nga kedri i kuq. Ai mund të mbijetojë nga elementët dhe veçoritë e çelikut të pandryshkshëm për të siguruar që është gati të funksionojë në momentin që ju nevojitet një përvojë sauna.

Pra, a duhet të merrni një fuçi gjigante në oborrin e shtëpisë tuaj sa herë që dëshironi të merrni një sauna? Nëse duhet të mendoni për këtë, këtu janë gjithçka që duhet të dini se pse mund të jetë një ide e mirë për ju.

Çfarë duhet të keni parasysh kur blini një sauna me fuçi?

Sauna me fuçi nuk është për të gjithë. Së pari, ata janë një sauna në natyrë, që do të thotë se do t'ju duhet të siguroheni që të keni hapësirë të mjaftueshme në oborrin e shtëpisë tuaj për të ruajtur një të tillë. Ju gjithashtu do të vini re momentin kur futeni brenda një që nuk ka dhomë ndërrimi. Kështu që do të duhet të ndryshoheni brenda, pastaj të keni një rrugë të qartë në saunën e fuçisë.

Faktori tjetër që duhet mbajtur parasysh kur blini një sauna me fuçi është se ka pak izolim ose pengesë të avullit. Kjo do të thotë nëse është duke ngrirë jashtë, ju mund të ndjeni pak ajër të nxehtë dhe të ftohtë kur jeni kundër buzës së saunës së fuçisë.

Çfarë e bën Saunën e Fuçisë të Ndryshme nga Saunat e Tjera?

Përveç se është forma e diçkaje ku ju zakonisht ruani verë, ka disa ndryshime të tjera të rëndësishme për sauna fuçi. Dallimi kryesor është se në momentin që hapni derën, ju jeni brenda saunës. Në dhomën e avullit nuk ka dhomë ndërrimi apo shtegu. Nuk ka gjithashtu asnjë stol të sipërm. Dallimi tjetër kryesor është se muret përmbajnë pak izolim dhe nuk kanë një pengesë avulli. Kështu që ekziston një shans që ju do të ndjeni një ajër të freskët që vjen nga jashtë.

Si funksionon sauna me fuçi?

Një nga përfitimet kryesore të një sauna me fuçi është mënyra e shpërndarjes së nxehtësisë brenda një. Për shkak të dizajnit të zgjuar, çdo inç brenda saunës së fuçisë mund të nxehet. Kjo gjithashtu do të thotë se dhoma është në gjendje të nxehet në krahasim me saunat tradicionale. Një sauna me fuçi është krijuar gjithashtu posaçërisht për ndryshimet e temperaturës. Kedri i kuq mund të zgjerohet dhe tkurret lehtë brenda kufijve të brezave të çelikut. Kjo është e dobishme kur dera në saunën e fuçisë po hapet dhe mbyllet rregullisht.

Nga janë bërë sauna me fuçi?

Shumica e saunave me fuçi janë bërë nga kedri mahnitës i kuq. Ky lloj materiali është i qëndrueshëm, por i butë. Veryshtë shumë rezistent ndaj deformimit në kushte ekstreme të nxehtësisë dhe mund të trajtojë lehtësisht çdo ndryshim të lagështisë. Kedri i kuq është i njohur gjithashtu për vetitë e tij izoluese. Kjo është arsyeja pse ju do të gjeni kryesisht sauna me fuçi kedri të disponueshme për qira ose blerje.

Sa njerëz mund të përshtaten brenda një sauna me fuçi?

Ndërsa ju mund të dëshironi të tregoni saunën tuaj të fuçisë për të gjithë në lagje, shumica e njerëzve do të duhet të marrin një numër. Shumica e saunave me fuçi mund të përshtaten deri në katër persona. Të gjithë do të shijojnë avullin e lavdishëm nga një prej dy stolave të ulëta pasi nuk ka vende të larta. Pra, një sauna me fuçi nuk zë të gjithë zonën tuaj të oborrit të shtëpisë, ato shpesh janë në përmasa më të vogla, që do të thotë se mund të jetë një përshtatje më e fortë brenda strukturës.

Sa nxehtë mund të bëhet një sauna me fuçi në natyrë?

Sauna me fuçi janë të dizajnuara me zgjuarsi. Natyra e lakuar e saunës së fuçisë lejon që nxehtësia të arrijë në më shumë zona brenda strukturës. Me kusht që të keni llojin e duhur të ngrohësit dhe të keni mbyllur saunën e fuçisë sa më shumë që të jetë e mundur, atëherë mund të prisni që temperaturat të arrijnë rreth 190 gradë Fahrenheit pas rreth një ore. Kjo nuk është aspak e keqe, duke marrë parasysh se kjo është një sauna në natyrë që shpesh qëndron jashtë në të ftohtë.

Si e mirëmbani një sauna me fuçi?

Kujdesi për saunën tuaj të fuçisë është në të vërtetë më i thjeshtë sesa mirëmbajtja e veçorive të tjera në natyrë siç janë pishinat ose llixhat. Në varësi të kushteve të motit në zonën tuaj do të varet se sa mirëmbajtje do të duhet të kryeni në saunën tuaj të fuçisë. Në pjesën e jashtme, do të dëshironi të kryeni një larje me presion të ulët rregullisht. It'sshtë gjithashtu një ide e mirë të aplikoni një njollë që mund të ulë ndikimet e diellit.

Në lidhje me brendësinë, ju kurrë nuk duhet të pikturoni ose trajtoni kedrin e kuq. Ju ose duhet të pastroni nga fshesa me korrent ose të pastroni çdo pluhur ose papastërti. Alsoshtë gjithashtu një ide e mirë të pastroni drurin me pak ujë të ngrohtë dhe të përdorni letër zmerile për të hequr njollat.

Si të instaloni një sauna me fuçi?

Bërja gati e oborrit të shtëpisë tuaj për një sauna me fuçi është çuditërisht e lehtë. Natyrisht, do të dëshironi një copë tokë të sheshtë për të instaluar saunën me fuçi, pasi gjëja e fundit që dëshironi është që ajo të fillojë të rrotullohet në rrugë. Sidoqoftë, nuk do të keni nevojë të derdhni beton ose të kryeni gërmime në oborrin tuaj. Sauna juaj me fuçi do të vijë me një bazë mbi të cilën mund të ndërtoni strukturën. Kjo do ta mbajë saunën e fuçisë dhe do ta mbajë atë të shpëtuar.

Sa mund të zgjasë sauna me fuçi?

Pasi të keni bërë të gjithë punën për të instaluar saunën tuaj të fuçisë, dëshironi të siguroheni që do të merrni shumë kohë për ta shijuar atë. Fatmirësisht, saunat me fuçi kedri mund të mbijetojnë deri në 20 vjet. Do të duhet të siguroheni që të kujdeseni për drurin dhe të kryeni mirëmbajtjen e nevojshme që të zgjasë kaq gjatë. Një sauna me fuçi në natyrë kërkon shumë më shumë mirëmbajtje sesa një strukturë e brendshme, pasi dielli dhe moti mund të bëjnë një numër në pjesën e jashtme. Por me kusht që ta trajtoni atë rregullisht, do të keni një përvojë të paharrueshme saune për deri në dy dekada. 

Ku mund të mësoni më shumë?

Sauna me fuçi nuk është vetëm një dizajn unik, por është edhe efikas. Mund të qarkullojë nxehtësi më mirë se shumica e strukturave të tjera dhe nuk kërkon aq shumë mirëmbajtje në krahasim me pishinat ose llixhat. Ndërsa ka akoma disa mirëmbajtje për të kryer herë pas here, ia vlen gjithçka pasi të futeni brenda për atë përvojë unike të saunës.

Nëse keni akoma më shumë pyetje në lidhje me sauna me fuçi, atëherë ne kemi marrë përgjigjet. Ne mund t'ju ofrojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me një sauna me fuçi në natyrë dhe më shumë këtu.