A po mendoni të merrni vetes një sauna?

Nuk ka shumë gjëra më relaksuese në Tokë sesa të uleni brenda një dhome me avull ndërsa pikat ulen në çdo pjesë të trupit tuaj. Easyshtë e lehtë të humbasësh veten brenda një saune, prandaj nuk është çudi që po mendoni të merrni një të tillë.

Por a filloni të blini të gjithë drurin e kuqërremtë që mund të gjeni për të ndërtuar saunën tuaj? Ndoshta jeni më mirë të blini një që është mbledhur tashmë, i cili mund të futet brenda shtëpisë tuaj ose të uleni jashtë në oborrin tuaj. Sidoqoftë, a keni menduar të merrni me qira një sauna?

Marrja me qira e një saune mund të përfundojë të jetë më me kosto efektive për situatën tuaj. Ka edhe disa përfitime të tjera të përdorimit të qirasë të saunës në vend se të keni një strukturë për veten tuaj.

Nëse nuk e keni menduar ende, atëherë merrni përgjigje në pyetjet tuaja rreth qirasë së saunës para se të merrni vendimin përfundimtar.

Cilat janë përfitimet e marrjes me qira të një saune?

Zgjedhja për të marrë me qira një sauna në vend të blerjes së plotë ka shumë përfitime. Së pari, nëse nuk jeni dikush që ndjen nevojën për të pasur një sauna çdo javë të vetme, atëherë mund të kërkoni të merrni me qira një sauna kur është e përshtatshme për ju. Përveç kësaj, kostot e qirasë do të jenë dukshëm më të ulëta krahasuar me drejtimin dhe mirëmbajtjen e saunës suaj.

Duke folur për mirëmbajtjen, kjo punë e përditshme nuk do të jetë përgjegjësia juaj kur të mbarojë periudha e qirasë. Ndërsa nuk mund ta lini në gjendje më të keqe se sa e gjetët, nuk do të duhet të shqetësoheni për pastrimin e rregullt të saunës ose trajtimin e drurit për t'u siguruar që të zgjasë sa më gjatë që të jetë e mundur. E vetmja gjë që duhet të shqetësoheni është sa kohë keni me saunën para se të duhet ta ktheni atë.

Së fundmi, sauna nuk bëhet një pajisje e përhershme e shtëpisë tuaj. Nëse kënaqeni me hapësirën e oborrit tuaj ose pjesa e brendshme e shtëpisë tuaj është mjaft e rrëmujshme siç është, atëherë do të ishte gjë e mirë që dhoma që po zë sauna të jetë vetëm përkohësisht.

A është marrja me qira, ndërtimi ose blerja e një saune në ambientet e jashtme me koston më efikase?

Nëse jeni duke menduar për t’i dhënë vetes një sauna, atëherë ka të ngjarë të vendosni ndërmjet ndërtimit të një nga toka, blerjes së një premade ose dhënies me qira sa herë që dëshironi të pushoni brenda një dhome me avull.

Ndërtimi i një saune është padyshim më e shtrenjta. Pavarësisht nëse po e vendosni brenda ose jashtë shtëpisë tuaj. Saunat në natyrë mund të variojnë me çmime nga $5000 në 10,000 në varësi të madhësisë që po e ndërtoni, si dhe llojit të ngrohësit që zgjidhni të përdorni për të mbajtur dhomën të ngrohtë. Një sauna e brendshme fillon me $5000 dhe mund të jetë aq e shtrenjtë sa $15,000 nëse kërkohen ndonjë kërkesë strukturore për ta vendosur brenda shtëpisë tuaj.

Blerja e një saune është vetëm pak më e lirë. Diferencuesi në këto lloje të saunave është sa ekstravagant doni të jenë. Për shembull, një opsion i nivelit të hyrjes mund të jetë aq i lirë sa $3000. Modelet e skajit më të lartë do të arrijnë $15,000 dhe do të shfaqin pajisje premium, si dhe mundësi personalizimi, kështu që sauna juaj është plotësisht unike. Lloji i ngrohësit gjithashtu mund të bëjë një ndryshim në kosto. Ngrohësit infra të kuqe janë më të lirë se modelet tradicionale të avullit për shkak të mënyrës së instalimit të tyre.

Nëse vendosni të merrni me qira një sauna, atëherë këto çmime ulen në mënyrë drastike. Çmimet mund të fillojnë deri në $100 në ditë. Perfectshtë e përkryer për këdo që nuk përdor sauna rregullisht, por pëlqen të kënaqet me një kur u duhet pak kohë për t'u çlodhur. Marrja me qira e një saune një herë në muaj mund të jetë opsioni më i mirë për ju nëse nuk planifikoni të kaloni shumë kohë brenda dhomës së avullit.

Cilat lloje të saunave mund të merrni me qira?

Fatmirësisht, është e mundur të marrësh me qira sauna të brendshme dhe të jashtme. Thoughshtë shumë më e lehtë të marrësh me qira një sauna në natyrë edhe pse, veçanërisht nëse ka qasje të lehtë në oborrin e shtëpisë. Ju mund të merrni me qira një sauna me fuçi, e cila është një nga opsionet më të vogla dhe qëndron më pak njerëz. Amountshtë sasia e përsosur e dhomës nëse doni të shtriheni dhe të shijoni gjithçka që ofron sauna.

Saunat e brendshme mund të jenë pak më të komplikuara. Së pari, do të duhet të gjesh një dhomë të përshtatshme për saunën dhe të sigurosh që të arrihet lehtë. Idealisht, ju nuk doni që sauna të udhëtojë lart ose poshtë. Ajo gjithashtu duhet të shmangë kalimin nëpër dhoma të shumta. Ndryshe nga saunat në natyrë, nuk ka aq shumë liri për ta hedhur atë askund.

Sa shpesh duhet të përdorni një sauna?

Shumë specialistë rekomandojnë të bëjnë një seancë brenda një saune të paktën një herë në javë. Numri maksimal i herëve për të pasur një sauna pa ndikuar në shëndetin tuaj është tre herë në javë. Frekuenca varet nga shëndeti dhe gjendja juaj fizike.

Një seancë 20-minutëshe është shumë kohë për të kaluar brenda një saune. Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur të qëndroni brenda për 30 deri në 45 minuta. Çelësi për të përfituar sa më shumë nga një sauna është qëndrueshmëria. Nëse të mungon një javë që nuk ke sauna, atëherë nuk do të korrësh shpërblimet e plota që vijnë nga nxehtësia.

Isshtë e mundur që sauna të dobësojë trupin tuaj nëse i përdorni shumë. Kjo është një tjetër nga arsyet që marrja me qira e një saune mund të jetë më e dobishme në vend që të blini ose ndërtoni një. Kjo ju detyron të kufizoni numrin e seancave që keni dhe përfundoni vetëm të paguani për ato që përdorni.

Ku mund të gjeni më shumë informacion?

Qiraja e saunës mund të jetë zgjidhja për ju nëse po mendoni të merrni një sauna. Supozoni se nuk planifikoni ta përdorni rregullisht dhe preferoni të mbani brenda ose jashtë qartë strukturat shtesë. Në atë rast, marrja me qira e një saune mund të jetë më me kosto efektive dhe t'ju lejojë ta mbani shtëpinë tuaj në të njëjtin gjendje siç është aktualisht. Nëse keni më shumë pyetje në lidhje me marrjen me qira të saunës së duhur për nevojat tuaja, atëherë të gjitha përgjigjet mund t'i gjeni këtu.