A po mendoni të ndërtoni saunën tuaj DIY?

Sa e vështirë mund të jetë? Pak dru këtu, instaloni një ngrohës atje, sigurohuni që të keni ventilimin e duhur. Me siguri, është shumë e lehtë, apo jo?

Definitelyshtë padyshim e mundur të ndërtoni saunën tuaj DIY. Sidoqoftë, është pak më e komplikuar sesa thjesht mbledhja e drurit dhe materialeve. Ju mund të zgjidhni të merrni një komplet sauna të bërë paraprakisht dhe ta montoni atë ose të shpëtoni materiale dhe të ndërtoni një nga lart.

Atëherë, si filloni të krijoni saunën tuaj DIY? A ka lloje të veçanta druri që ju nevojiten? Duhet të hyjë brenda apo jashtë? Në vend që të endeni nëpër dyqanin e pajisjeve, merrni të gjitha përgjigjet që ju duhen rreth sauna DIY më poshtë.

Si e ndërtoni një sauna?

Nëse po kërkoni të ndërtoni një sauna nga e para, do të dëshironi të filloni me vendosjen e kornizës. Ju duhet të përdorni lëndë drusore në vend të metalit dhe sigurohuni që të lini hapësirë të mjaftueshme për ajrosje, derën, ngrohësin dhe bankat tuaja.

Tjetra, izoloni kornizën dhe tavanin. Izolimi poliestër duhet të funksionojë, por ju mund të përdorni edhe materialin tuaj të preferuar. Ju gjithashtu duhet të mbështjellni brendësinë me letër alumini me anën e argjendtë të kthyer në saunë.

Bëni poshtë muret e saunës dhe tavanin dhe vishni brendësinë me kedër. Sigurohuni që të shkurtoni disa hapësira për shfryn, ndriçimin, ngrohësin dhe kabllot e sensorit të termostatit. Jo të gjitha këto janë absolutisht të nevojshme. Varet nga ju se çfarë dëshironi të përfshini brenda saunës tuaj.

Tani do të dëshironi të ndërtoni bankat tuaja. Kjo ndërtohet më mirë veçmas dhe pastaj instalohet në saunë. Ju duhet ta vendosni derën tuaj tani gjithashtu. Sigurohuni që të lëkundet jashtë dhe të ketë një dritare, kështu që askush nuk duhet të trokasë për të parë nëse dikush po e përdor atë.

Në fund, vendosni ngrohësin dhe ndriçimin tuaj. Ju gjithashtu mund të shtoni edhe prekje të tjera të mbarimit si mbështetëse për mbrapa ose dyshekë. Në thelb kështu ndërtoni një sauna nga e para.

Cilat materiale ju duhen për të ndërtuar një sauna?

Fatmirësisht, ndërtimi i një saune DIY nuk kërkon marrjen e vendimeve të mëdha mbi llojet e materialeve të disponueshme për ju. Druri që do të dëshironi të përdorni për të krijuar saunën tuaj do të jetë kedri. Flexibleshtë fleksibël dhe nuk dëmtohet nga lagështia ose nxehtësia ekstreme. Alsoshtë gjithashtu anti-bakteriale dhe anti-kërpudhave.

Çfarë lloji të ngrohësit ju nevojitet për një sauna?

Vendimi tjetër i madh është ngrohësi juaj i saunës. Ekzistojnë tre modele për të zgjedhur, gazi, druri dhe elektriku. Ngrohësit e gazit dhe drurit janë perfekte për sauna në natyrë. Nëse jeni duke ndërtuar një sauna DIY brenda shtëpisë, atëherë gazi ose elektriciteti janë zgjedhja juaj më e mirë.

Një nga ngrohësit e tjerë të njohur është infra të kuqe. Ky lloj ngrohës nuk ju ngroh duke rritur lagështinë. Në vend të kësaj, ata e ngrohin trupin drejtpërdrejt. Ata janë më të shpejtë për tu ngrohur dhe ju mund të kaloni më shumë kohë në një. Mund ta përdorni edhe çdo ditë.

Sa kushton të ndërtoni saunën tuaj?

Kostoja për të ndërtuar saunën tuaj mund të ndryshojë sipas disa faktorëve. Së pari, duhet të vendosni nëse do ta vendosni saunën brenda ose jashtë shtëpisë. Ju gjithashtu duhet të dini se sa i madh do ta bëni. Më në fund, çfarë lloji të ngrohësit planifikoni të përdorni për të ngrohur strukturën?

Sauna më të vogla të brendshme fillojnë me afërsisht $3000 dhe mund të kushtojnë aq të shtrenjta sa $15,000. Modelet e niveleve më të larta përfshijnë më shumë mundësi personalizimi në mënyrë që të merrni çdo inç ashtu si ju pëlqen.

Saunat në natyrë janë pak më të shtrenjta. Çmimet mund të variojnë nga $5000 në $15,000. Ekzistojnë disa hapa shtesë që duhet të ndërmerrni me një sauna në natyrë për t'u siguruar që është e mbrojtur nga moti dhe elementë të tjerë. Sidoqoftë, është më e thjeshtë të vendosni një sauna jashtë pasi thjesht mund ta ndërtoni nga e para. Me një sauna të brendshme, duhet të merrni parasysh dimensionet e shtëpisë tuaj dhe infrastrukturën ekzistuese.

A është një pajisje DIY më e mirë se materialet ndihmuese?

Ka përparësi për të përdorur një çantë sauna DIY në krahasim me sigurimin e të gjitha materialeve vetë. Përfitimi kryesor është se të gjitha pjesët e saunës do të priten pikërisht në matjet që ju nevojiten. Ju nuk do të duhet të përdorni një matës kasetë ose të kryeni ndonjë matematikë për të kuptuar se ku duhet të prisni drurin.

Sidoqoftë, materialet e burimit ju lejojnë të ndërtoni saunën DIY në mënyrën tuaj. Ju duhet të zgjidhni të gjitha dimensionet dhe mund të vendosni se ku stola më parë. Nëse preferoni të shtriheni brenda një saune, atëherë mund ta matni atë në mënyrë të përshtatshme. Sidoqoftë, nëse ju pëlqen ideja që të keni më shumë njerëz të bashkohen me ju për një përvojë sauna, atëherë mund të rregulloni modelin në përputhje me rrethanat në mënyrë që të gjithë të kenë hapësirë të mjaftueshme dhe të mos ndihen të ngushtë.

Ju do të duhet të vendosni se sa përpjekje dëshironi të bëni në ndërtimin e saunës, si dhe sa të ndryshëm dëshironi të jetë. Nëse nuk jeni shumë i shqetësuar me dizajnin, atëherë një komplet sauna DIY mund të jetë opsioni më i mirë për ju. Por nëse keni qëllime më krijuese, atëherë sigurimi i materialeve është zgjedhja e duhur për ju.

Ku mund të gjeni më shumë informacion?

Ndërtimi i një saune DIY mund të jetë një projekt i madh për tu ndërmarrë. Së pari, duhet të merrni një vendim midis marrjes së një pajisje DIY ose burimit të materialeve vetë. Ekzistojnë gjithashtu zgjedhje për të bërë kur bëhet fjalë për atë lloj ngrohës që dëshironi të përdorni brenda saunës tuaj. Mund të tingëllojë si shumë punë për të krijuar një sauna DIY, por përvoja mund të jetë shumë e dobishme.

Nëse nuk jeni i sigurt se ku të filloni në saunën tuaj DIY ose keni më shumë pyetje se si të filloni ndërtimin tuaj, sigurohuni që të merrni të gjitha përgjigjet që ju nevojiten këtu.