Gjithçka që duhet të dini rreth një shtëpie sauna

A i adhuroni saunat?

Asgjë nuk krahasohet me relaksimin brenda një banjo të stilit nordik, pasi nxehtësia stimulon tërë trupin tuaj. It'sshtë një përvojë freskuese që nga shumë konsiderohet të jetë një trajtim terapeutik, e cila mund të jetë arsyeja pse pothuajse çdo banor në Finlandë ka një sauna të instaluar në shtëpinë e tyre.

Por a është e mundur të merrni një shtëpi sauna për shtëpinë tuaj? Fatmirësisht, është e mundur dhe është shumë më lirë sesa të zhvendosesh në Finlandë. Ja se çfarë duhet të dini për të marrë një shtëpi sauna të gjitha për veten tuaj.

Si të ndërtojmë një shtëpi sauna

Nuk ka nevojë të kapni një sëpatë dhe të prisni një pemë për dru për të ndërtuar shtëpinë tuaj të saunës. Ju mund të blini kits DIY të dobishme që ju lejojnë të bashkoni një me lehtësi. Ndërsa druri është prerë paraprakisht, mund t'ju duhet një sharrë për të bërë disa ndryshime. Alsoshtë gjithashtu një ide e mirë që të keni një çekiç, nivelues, shirit matës, bllok rërë, kaçavidë dhe pincë në gatishmëri.

Një tjetër alternativë është që të buroni vetë materialet për të ndërtuar shtëpinë tuaj sauna. Ju duhet të siguroheni që të merrni një kedër të kuq perëndimor pasi bën për izoluesin e përsosur. It'sshtë gjithashtu më mirë të bëni hulumtimet tuaja kur bëhet fjalë për ngrohësin e duhur për hapësirën tuaj dhe se ventilimi është i përshtatshëm, kështu që nuk ka ndikim në nxehtësi.

Çfarë është një Shtëpi Modulare Sauna?

Një shtëpi sauna modulare ju lejon të ndërtoni strukturën tuaj sikur të keni bashkuar një bashkim pjesësh figure. Çdo pjesë e saunës përshtatet në mënyrë të përkryer së bashku dhe kërkon vetëm që ju të vidhni nyjet së bashku në mënyrë që të mund të qëndrojë në këmbë. Ju gjithashtu duhet të siguroni një bazë të bërë prej betoni ose pllaka. Kompleti do të përmbajë gjithçka tjetër që ju nevojitet për të ngritur dhe funksionuar shtëpinë tuaj të saunës.

Cilat janë përfitimet e të pasurit një shtëpi sauna mbi një sauna të brendshme?

Dy nga përfitimet kryesore të paturit e një shtëpie sauna është se mund të mos ju kërkojë energji elektrike ose hidraulik për ta ndërtuar atë. Shpesh me sauna të brendshme, do të duhet të konsideroni daljet dhe kullonat si pjesë e ndërtimit. Por me një shtëpi sauna, ju keni mundësinë e përdorimit të drurit për të ngrohur strukturën dhe dritaret për t'ju siguruar një dritë natyrore. Meqenëse nuk ka ujë të rrjedhshëm, nuk do të keni nevojë të shqetësoheni as për kullon.

Cilat lloje të ndryshme të shtëpive të sauna ekzistojnë në të gjithë botën?

Disa mendje krijuese kanë dalë me disa ide të egra për shtëpitë e sauna në të gjithë botën. Në Suedi, ekziston një shtëpi sauna që i ngjan një veze të artë. Madeshtë bërë nga pllaka ari dhe përmban një ndezës zjarri druri në formën e zemrës. Ju gjithashtu mund të gjeni sauna lundruese në liqene në SH.B.A. dhe Norvegji. Ka edhe një shtëpi sauna ovale në Estoni që noton në një ujë me ujë në rajon.

Çfarë duhet të vishni në një sauna?

Ka disa mundësi veshjesh për të zgjedhur kur hyni në një sauna. Ju mund të drejtoheni brenda me rroba banje ose diçka të lirshme që mund ta hiqni kështu që të mos vishni asgjë fare. Sidoqoftë, është e zakonshme të vishni rroba të bëra nga pambuku pasi kjo thith nxehtësinë dhe lejon që lëkura juaj të marrë frymë. Thjesht sigurohuni që ato janë të pastra dhe shmangni veshjen e ndonjë gjëje të ngushtë poshtë.

Si e mirëmbani një shtëpi sauna?

Për fat të mirë, mirëmbajtja e një shtëpie sauna është relativisht e lehtë. Do të duhet të lani pjesën e jashtme çdo herë dhe pastaj duke përdorur një çorape me presion të ulët. Për pjesën e brendshme, do të duhet të pastroni me vakum ose të fshini dyshemetë për të hequr qafe çdo papastërti. Pastaj mund të pastroni lehtë brendësinë me pak sapun dhe ujë të ngrohtë. Nëse ka ndonjë heqje ose njolla, këto mund të hiqen me letër zmerile.

A kërkon ndërtimi i një shtëpie sauna një licencë ndërtimi?

Ju nuk do të keni nevojë të përfundoni një diplomë kolegji në ndërtim për të ndërtuar shtëpinë tuaj të saunës. Sidoqoftë, ekzistojnë kërkesa të sigurisë për të siguruar që të mos jetë rrezik për ju ose dikë tjetër që hyn brenda tij. Ky informacion shpesh përfshihet në kompletin e shtëpisë së saunës dhe nuk guxon të ndryshohet në asnjë mënyrë.

Sa kushton një shtëpi sauna?

Nëse po kërkoni të ndërtoni një shtëpi sauna duke përdorur një çantë premade, modelet themelore do t'ju kthejnë diku nga $2000 në $7000. Kjo do të përfshijë gjithçka që ju nevojitet për ta ndërtuar. Nëse preferoni të blini të gjitha materialet tuaja dhe të blini artikuj si ngrohësit dhe gurët vetë, atëherë kjo mund të jetë diku nga $3000 në $10,000 në varësi të sa njerëzve do të dëshironit brenda tij.

Mund të merrni me qira një shtëpi sauna në vend të kësaj?

Nuk e shihni veten duke përdorur rregullisht një shtëpi sauna? Pastaj në vend që të ndërtoni vetë një kopje të një banjo të stilit nordik, gjithmonë mund të merrni me qira një shtëpi sauna. Kjo alternative do të thotë që ju nuk keni nevojë të shqetësoheni për mirëmbajtjen e saj, dhe ju mund ta thirrni atë kur të duhet të relaksoheni dhe të relaksoheni. Ju do të pajiseni me gjithçka që ju nevojitet për të shijuar ca kohë në saunë dhe do të hiqet pa pasur nevojë të ngrini gishtin.

Ku mund të mësoni më shumë?

Nëse jeni duke kërkuar një banjë në stilin nordik në oborrin tuaj ose doni të merrni me qira diçka kur keni nevojë për një terapi të vogël të nxehtësisë, ne kemi marrë të gjitha përgjigjet për pyetjet tuaja në lidhje me shtëpitë e sauna. Nëse doni të mësoni më shumë rreth përfitimeve shëndetësore ose çfarë është një sauna infra të kuqe, ju mund t'i gjeni të gjitha në një vend këtu.