A jeni duke u përpjekur të vendosni nëse një sauna në shtëpi ia vlen?

Nuk ka asgjë si të shkosh në palestër dhe të marrësh një sauna menjëherë pas një stërvitjeje të vështirë. Justshtë po aq argëtuese të vizitosh një strukturë thjesht për të përdorur saunën që ata kanë. Saunat janë relaksuese dhe gjallëruese, kështu që nuk është çudi që po mendoni të merrni një për shtëpinë.

Ju mund të kurseni shumë kohë dhe para duke vizituar palestrën për të përdorur një sauna dhe jeni të lirë të keni një kur të ndiheni të ulur brenda një dhome me avull. Me siguri që do të rriste edhe vlerën e shtëpisë tuaj nëse do ta shisnit ndonjëherë.

Pra, çfarë duhet të dini për të marrë një sauna në shtëpi? A është diçka për të cilën mund të shkoni në dyqan, apo ka ndonjë mënyrë më të mirë për ta marrë? E vendosni brenda në shtëpi apo jashtë? Nëse mendja juaj është plot me pyetje në lidhje me saunat shtëpiake, atëherë duhet të vazhdoni të lexoni në mënyrë që të gjeni të gjitha përgjigjet.

Çfarë lloji i saunave është më i miri për përdorim në shtëpi?

Një nga vendimet e para që duhet të merrni është se çfarë lloji të saunës në shtëpi dëshironi. A shkoni me një sauna tradicionale, apo jeni më së miri të merrni vetes një sauna infra të kuqe? Ku do ta vendosni? Duhet ta vendosni saunën tuaj brenda apo jashtë? Këto janë llojet e pyetjeve që ndoshta po i bëni vetes.

Nëse jeni duke kërkuar diçka me kosto të efektshme, atëherë një sauna me infra të kuqe mund të jetë zgjidhja më e mirë për ju. Ato përdoren kryesisht brenda, nuk prodhojnë të njëjtën lagështirë si saunat tradicionale dhe nuk u duhet shumë kohë të nxehen. Ju gjithashtu mund të kaloni më shumë kohë në një, dhe ata janë më të lirë për të kandiduar.

Për një sauna në natyrë, jeni më mirë të shkoni me një model më tradicional. Ju mund ta trajtoni saunën në shtëpi si një arratisje dhe nuk keni pse të shqetësoheni për humbjen e një banjo brenda shtëpisë. Do të duhet të sakrifikoni disa nga oborri i shtëpisë tuaj për të instaluar një, por ia vlen të keni një sauna në shtëpi.

Sa kushton të funksionojë një sauna në shtëpi?

Ekzistojnë disa variabla për t'u marrë parasysh kur punoni se sa kushton për të drejtuar një sauna në shtëpi. Lloji i saunës për të cilin keni vendosur është një prej tyre, si dhe madhësia e dhomës. Natyrisht, sa më e madhe të jetë dhoma, aq më shumë mund të duhet për të ngrohur, që do të thotë se do të jetë më e shtrenjtë për të funksionuar.

Saunat tradicionale janë më të kushtueshme për tu drejtuar. Mund të duhet deri në një orë që temperatura të përmirësohet, dhe ata përdorin afërsisht 6Kwh. Nëse zbuloni mesataren e Kwh në faturën tuaj të energjisë, do të jeni në gjendje të zbuloni se sa do t'ju kushtojë të drejtoni një sauna tradicionale.

Saunat infra të kuqe janë më pak të kushtueshme për tu drejtuar. Ata gjithashtu ngrohen shumë më shpejt se saunat tradicionale. Ju mund të filloni të relaksoheni brenda një brenda 15 minutash dhe mund të blini elementë ngrohës që nuk përdorin shumë energji. Ata priren të përdorin 1.75Kwh, por do të duhet të kontrolloni ngrohësin për të parë se sa energji i nevojitet për të ngrohur saunën tuaj.

Sa kushton të instalosh një sauna në shtëpi?

Kostoja për të instaluar një sauna mund të shkojë nga $5000 dhe $15,000. Modelet e ulta do të jenë shumë më të vogla dhe zakonisht instalohen brenda shtëpisë tuaj. Saunat shtëpiake që janë më të shtrenjta do të përfshijnë tipare të personalizuara dhe zakonisht janë me madhësi më të madhe. Lloji i ngrohësit mund të bëjë një ndryshim në çmim gjithashtu. Saunat infra të kuqe janë më të lira pasi instalohen thjeshtë dhe nuk kërkojnë ventilim. Sauna tradicionale mund të kenë nevojë për disa ndërtime shtesë për të siguruar që ajri të çiklizohet rregullisht nëpër sauna.

Ku është vendi më i mirë për të vendosur një sauna në shtëpi?

Nëse po kërkoni të instaloni një sauna brenda shtëpisë, atëherë është më mirë të zgjidhni një banjo për ta vendosur. Këto zona janë tashmë të hidroizoluara dhe gjithashtu përfshijnë ventilimin e duhur, i cili është ideal për sauna tradicionale. Nëse keni një pajisje, këto mund të krijojnë spote të shkëlqyera për saunat shtëpiake. Një ensuite është me madhësi më të vogël, që do të thotë që sauna juaj në shtëpi do të nxehet më shpejt.

Çfarë duhet të merrni parasysh kur blini një sauna?

Instalimi i një saune në shtëpi është një vendim i madh. Nëse ju pëlqen të kënaqeni me një përvojë sauna, atëherë marrja e një personale mund të jetë e dobishme. Sidoqoftë, nëse nuk mendoni se do ta përdorni shpesh, atëherë mund të jetë më mirë të drejtoheni në palestër kur dëshironi të merrni pak avull.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh se sa hapësirë keni në shtëpinë tuaj. Një sauna në shtëpi mund të jetë e shkëlqyeshme nëse keni një banjë rezervë që nuk përdoret ose një oborr të madh. Por nëse shtëpia juaj është tashmë mjaft e vogël, instalimi i një saune mund ta bëjë atë më të ngushtë.

Cilat janë përfitimet e të pasurit një sauna në shtëpi?

Zotërimi i saunës suaj personale është perfekte për ata që kënaqen duke provuar një rregullisht. Ju mund të hidheni në një kur të keni dëshirë pa pasur nevojë të rezervoni një ose të pyesni veten se kush tjetër e ka përdorur atë. Theshtë vendi i përsosur për të shpëtuar kur keni nevojë për një përvojë sauna të këndshme dhe relaksuese.

Gjithashtu nuk ka shumë vende që mund të reklamojnë se kanë një sauna në shtëpi. Nëse nuk është e vendosur në Finlandë, ku pothuajse çdo shtëpi ka një të tillë. Përfshirja e një saune në reklamën për shtëpinë tuaj mund të rrisë vlerën. Edhe nëse ndodhet jashtë.

A kërkon ndonjë mirëmbajtje një sauna?

Krahasuar me pajisjet tuaja të banjës, saunat kërkojnë shumë pak mirëmbajtje. Ju mund të duhet të pastroni disa nga papastërtitë dhe mbeturinat çdo herë, por nuk do të keni nevojë të kryeni ndonjë detyrë të veçantë në dru brenda një saune në shtëpi.

Edhe saunat në natyrë kërkojnë shumë pak mirëmbajtje. Pastrimi i dyshemesë është puna më e madhe që do të duhet të bëni. Pjesa e jashtme e saunës mund të duhet të hiqet, varësisht nëse bie shi ose era e ka bërë atë të ndotet pak.

Ku mund të mësoni më shumë?

Nuk ka asgjë si të kënaqesh me një përvojë sauna. Nuk ka gjithashtu asgjë si të kesh një sauna brenda shtëpisë tënde që mund ta përdorësh sa herë që të godet gjendja shpirtërore. Një sauna në shtëpi mund të jetë arratisja perfekte brenda dhe jashtë shtëpisë tuaj. Ndërsa ju duhet të keni hapësirën në dispozicion për të marrë një, bërja e rregullimeve të nevojshme për të instaluar një sauna në shtëpi mund të jetë e dobishme në planin afatgjatë.

A keni ende pyetje nëse një sauna në shtëpi është e duhura për ju? Të gjitha përgjigjet për pyetjet tuaja në lidhje me saunat në shtëpi dhe përfitimet e tyre mund të gjenden këtu.