A ju pëlqen një njomje relaksuese brenda një vaskë të nxehtë freskuese?

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një banjë me cilësi të lartë apo një xhakuzi tradicionale, ndjenja e avionëve që pulsojnë në të gjithë trupin tuaj është një përvojë ndryshe nga asnjë tjetër. Kombinoje atë me ujë në temperaturën e duhur, dhe asgjë tjetër në jetë nuk krahasohet me të.

Epo, pothuajse asgjë. Një fuçi me vaskë të nxehtë me dru të ulur jashtë me zero kabllo që kalojnë nëpër oborrin tuaj të shtëpisë siguron një ndjenjë të papërpunuar dhe gjallëruese. Pasi fuçi të nxehet, e tëra çfarë ju duhet të bëni është të hidheni, të relaksoheni dhe të shikoni që koha të kalojë pranë jush.

Por si funksionojnë këto mjete të mrekullueshme? Çfarë duhet të dini para se të blini vaska të nxehta prej druri për oborrin e shtëpisë tuaj? Nëse po mendoni të merrni një vaskë të nxehtë me dru, atëherë këtu janë të gjitha informacionet që ju nevojiten për të kuptuar saktësisht se çfarë jeni duke blerë.

Si funksionojnë kazanët e nxehtë të djegur nga druri?

Edhe pse vaskat e nxehta me dru mund të kenë një ngrohës të instaluar brenda ose jashtë, nuk ndryshon mënyrën se si funksionon. Gjithashtu nuk ka rëndësi se ku vendoset.

Uji i ngrohtë do të ngrihet në majë të vaskës së nxehtë ndërsa lëngu më i ftohtë do të mbetet në bazë. As temperatura nuk qëndron në një vend. Do të qarkullojë automatikisht për të siguruar ngrohtësi të barabartë, pavarësisht se sa njerëz po shijojnë një njomje të nxehtë në vaskë.

A kanë kazanët e nxehtë të djegur nga druri ndonjë përfitim shëndetësor?

Edhe pse vaskat e nxehta me dru mund të shfaqin një ngrohës të instaluar brenda ose jashtë, nuk ndryshon mënyrën se si funksionon. Gjithashtu nuk ka rëndësi se ku vendoset në vaskën e nxehtë.

Uji i ngrohtë do të ngrihet në majë të vaskës së nxehtë ndërsa lëngu më i ftohtë do të mbetet në bazë. As temperatura nuk qëndron në një vend. Do të qarkullojë automatikisht për të siguruar ngrohtësi të barabartë, pavarësisht se sa njerëz po shijojnë një njomje të nxehtë në vaskë.

Sa shpesh duhet të ndërroni ujin në një vaskë të nxehtë prej druri?

Mund ta imagjinoni pas disa njomjeve brenda në vaskën e nxehtë prej druri, uji nuk do të duket aq i kristaltë. Ndërsa kjo është një shenjë për të ndryshuar ujin, në këtë pikë, ndoshta është vonë.

Ashtu si shumica e vaskave të nxehta, është më mirë të ndryshoni ujin të paktën një herë në tre muaj. Sidoqoftë, kjo gjithashtu varet nga madhësia e fuçisë. Për vaskat e nxehta prej druri me madhësi më të vogël, duhet t'i ndryshoni ato më shpesh. Ato më të mëdhenjtë që zënë shtatë deri në tetë persona mund të zgjasin shumë më gjatë.

Sa kohë duhet për të ngrohur një vaskë të nxehtë me dru?

Mjerisht, nuk është aq e thjeshtë sa të ndërtosh një zjarr dhe të hidhesh në vaskën e nxehtë të drurit. Ju do të duhet ta lini atë të nxehet së pari para se të filloni të zhytni gishtërinjtë tuaj në ujë. Pra, duhet të siguroheni që të planifikoni përpara kur të keni dëshirë të zhyteni në vaskën tuaj prej druri.

Mesatarisht, shumica e vaskave të drurit do të zgjasin dy deri në tre orë para se të arrijnë temperaturën e përsosur për njomje. Ju duhet të merrni parasysh madhësinë e fuçisë, pasi ato më të mëdhenjtë mund të kenë nevojë për më shumë kohë. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh kushtet e motit. Nëse është një ditë më e ftohtë, atëherë mund t'ju duhet të prisni edhe tridhjetë minuta para se të hidheni brenda.

Sa zgjat një vaskë e nxehtë e djegur me dru?

Nëse jeni duke parë vaska të nxehta kedri, atëherë mund të prisni që këto të zgjasin diku nga pesëmbëdhjetë deri në njëzet vjet. Sidoqoftë, kërkon një mirëmbajtje nga ana juaj në mënyrë që të mbijetojë kaq gjatë.

Për shembull, nuk duhet të vendosni asnjë vulë ose bojë në pjesën e jashtme pasi mund të dëmtojë drurin. Vaskat e nxehta të kedrit kanë nevojë për ekspozim ndaj ajrit dhe çdo ndërhyrje mund ta dobësojë atë. Ju gjithashtu duhet të pastroni rregullisht brendësinë me sapun dhe furçë. Mund të jetë pak punë, por do të sigurojë që vaska juaj e kedrit të zgjasë një kohë të gjatë.

A duhet të zgjidhni një brendshme plastike ose druri për vaskën tuaj të nxehtë të djegur nga druri?

Ju jeni në gjendje të zgjidhni se si dëshironi të paraqitet brendësia e vaskës tuaj të nxehtë me dru. Ekziston mundësia për të mbajtur pamjen prej druri në të gjithë vaskën e nxehtë ose veshjen e brendshme me plastikë për ta bërë atë të duket e ngjashme me një banjë. Të dy kanë të mirat dhe të këqijat.

Një brendshme prej druri mban pamjen natyrale dhe siguron një aromë të pasur kedri të kuq perëndimor. Por do t'ju duhet të bëni më shumë mirëmbajtje mbi to dhe ta mbani vazhdimisht të mbushur me ujë. Brendësitë plastike janë shumë më të lehta për tu pastruar dhe mund të sigurojnë një jetëgjatësi më të madhe në vaskën tuaj të nxehtë. Sidoqoftë, nuk duket aq e natyrshme pavarësisht se çfarë ngjyre zgjidhni për brendësinë.

A kërkon vendosja e një vaskë të nxehtë të djegur nga druri ndonjë punë përgatitore?

Për fat të mirë, një vaskë e nxehtë me dru kërkon shumë pak punë përgatitore. Meqenëse nuk ka energji elektrike të nevojshme për të ngrohur vaskën e nxehtë ose ndonjë hidraulik për ta mbushur atë, ju fjalë për fjalë mund të zgjidhni ta vendosni kudo që ju pëlqen.

Ju dëshironi të siguroheni që të zgjidhni një vend relativisht të barabartë. Vaskat e nxehta prej druri janë të dizajnuara për sipërfaqe të sheshta, kështu që nuk mund t'i vendosni në tokë të pjerrët ose në vende të buta në oborrin e shtëpisë tuaj. Duhet të jetë një zonë e fortë që mund të mbështesë fuçinë, si dhe njerëzit që zhyten brenda vaskës.

Çfarë duhet të dini për ngrohjen e një vaskë të nxehtë me dru?

Ne jemi mësuar që në moshë të re se druri dhe zjarri nuk luajnë mirë së bashku. Sidoqoftë, një vaskë e nxehtë me dru është një përjashtim nga rregulli. Era e kedrit të kuq të pasur perëndimor, uji i nxehtë që gurgullon dhe ajri i pastër i hapur është vetëm një nga shumë arsyet për të marrë në konsideratë marrjen e një vaskë të nxehtë me dru për t'u lagur.

Përveç të qenit tepër i këndshëm, ka edhe disa përfitime shëndetësore që vijnë nga larja në një vaskë të nxehtë. Normalshtë normale të keni pyetje të shumta në lidhje me vaskat e kedrit, ambientet e brendshme dhe madje edhe ngrohësit. Pra, nëse jeni duke kërkuar përgjigjet, mund t'i gjeni të gjitha këtu, si dhe si mund të kapni në duart tuaja një nga këto vaska luksoze prej druri.